Χειρουργείο για καρκίνο ωοθηκών από τον Μανόλη Καλαμπόκα

Δεξιά κολεκτομή  και υστερεκτομία από τον Μανόλη Καλαμπόκα σε ασθενή με διάγνωση καρκίνου ωοθηκών που υπεβλήθη σε πρωτογενή κυτταρομείωση (δεν είχε λάβει χημειοθεραπεία)

 

Δεξιά κολεκτομή  και υστερεκτομία

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί θεραπεία για την αντιμετώπισή του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ακριβής προσέγγιση για τη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το στάδιο του καρκίνου, η τοποθεσία του, η ηλικία της ασθενούς και οι γενικές συνθήκες της υγείας της. Ο γυναικολόγος σας ή ο ειδικός που σας αντιμετωπίζει θα μπορέσει να σας παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες και να σας καθοδηγήσει σχετικά με τις κατάλληλες επεμβάσεις για εσάς.

Πιθανά θεραπευτικά σχήματα

Χειρουργική αφαίρεση ωοθηκών: Η χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών είναι η συνήθης επέμβαση για τη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών. Εκτελείται με την αφαίρεση των προσβεβλημένων ωοθηκών, και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την αφαίρεση των γύρω λεμφαδένων και άλλων σχετικών ιστών και οργάνων, όπως ο μήτρα.

Χημειοθεραπεία: Η χημειοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών, είτε πριν είτε μετά τη χειρουργική επέμβαση. Πρόκειται για τη χρήση φαρμάκων που καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα ή εμποδίζουν την ανάπτυξή τους. Η χημειοθεραπεία μπορεί να είναι πριν τη χειρουργική επέμβαση ή ως μέρος της μετεγχειρητικής θεραπείας μετά τη χειρουργική επέμβαση, για να εξασφαλιστεί η εξάλειψη τυχόν υπολειμμάτων του καρκίνου.

Επιπλέον, οι ασθενείς μπορεί να λάβουν συμπληρωματική θεραπεία, όπως θεραπεία για τον πόνο, όπως και συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη για τη διαχείριση της κατάστασης.

 

 Γυναικολόγος στην Αθήνα Dr Καλαμπόκας Μανόλης

Ο Dr Μ. Καλαμπόκας είναι ειδικός στη Γυναικολογική Ογκολογία, Λαπαροσκόπηση, Κολποσκόπηση

Δείτε το βιογραφικό μου

Επικοινωνήστε μαζί μου