Λαπαροσκοπική ανάρτηση κολπικού κολοβώματος με πλέγμα (κολποιεροπηξία) από τον Μανόλη Καλαμπόκα 

Ασθενής εμφάνισε πρόπτωση κόλπου (προηγούμενο ιστορικό υστερεκτομίας). Πραγματοποιήθηκε ανάρτηση με πλέγμα στο ακρωτήριο του μαιευτήρα (ιερό οστό).

Λαπαροσκοπική ανάρτηση κολπικού κολοβώματος με πλέγμα 1

Λαπαροσκοπική ανάρτηση κολπικού κολοβώματος με πλέγμα 2

Λαπαροσκοπική ανάρτηση κολπικού κολοβώματος με πλέγμα 3

 

Η πρόπτωση κόλπου συμβαίνει όταν οι μυς της πυέλου που υποστηρίζουν και συγκρατούν τα γυναικεία όργανα στην θέση τους εξασθενούν, με αποτέλεσμα η μήτρα, η ουρήθρα,  η ουροδόχος κύστη και ο πρωκτός να πέφτουν προς τον κόλπο. Η αδυναμία αυτή των μυών μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.

Η πρόπτωση κόλπου από προηγούμενο ιστορικό υστερεκτομίας, αναφέρεται σε μια κατάσταση όπου ο τράχηλος της μήτρας έχει ένα προηγούμενο ιστορικό επεμβάσεων υστερεκτομίας ή αφαίρεσης μέρους του. Η υστερεκτομία είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται μέρος του τράχηλου της μήτρας.

Οι λόγοι για την υστερεκτομία μπορεί να είναι ποικίλοι, όπως η παρουσία προεμμηνορροϊκών συνθηκών, κολπική πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας ή θεραπεία του καρκίνου τραχήλου της μήτρας. Ανάλογα με τον τύπο και τον βαθμό της υστερεκτομίας, ο τράχηλος μπορεί να αφαιρεθεί εν μέρει ή πλήρως.Γυναικολόγος στην Αθήνα Dr Καλαμπόκας Μανόλης

Ο Dr Μ. Καλαμπόκας είναι ειδικός στη Γυναικολογική Ογκολογία, Λαπαροσκόπηση, Κολποσκόπηση

Δείτε το βιογραφικό μου

Επικοινωνήστε μαζί μου