Χειρουργική σταδιοποίηση για καρκίνο ωοθηκών από το Μανόλη Καλαμπόκα!

Πλήρης  πάρα-αορτικός και πυελικός λεμφαδενικός καθαρισμός, υστερεκτομία, ολική επιπλουνεκτομή για χειρουργική σταδιοποίηση αρχόμενου καρκίνου ωοθηκών.

Xειρουργική σταδιοποίηση καρκίνου ωοθηκών 1
.
Xειρουργική σταδιοποίηση καρκίνου ωοθηκών 2
.
Xειρουργική σταδιοποίηση καρκίνου ωοθηκών 3
.
Xειρουργική σταδιοποίηση καρκίνου ωοθηκών 4

 

Στάδια καρκίνου των ωοθηκών

Το στάδιο ενός καρκίνου σας λέει πόσο μεγάλος είναι και αν έχει εξαπλωθεί. Υπάρχουν 4 στάδια του καρκίνου των ωοθηκών. Ο βαθμός σημαίνει πόσα μη φυσιολογικά φαίνονται τα κύτταρα στο μικροσκόπιο.

Οι εξετάσεις και οι σαρώσεις που κάνετε για να διαγνώσετε τον καρκίνο σας, θα δώσουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος του καρκίνου σας. Και κατά πόσο έχει εξαπλωθεί. Αλλά ο γιατρός σας μπορεί να μην είναι σε θέση να σας πει το ακριβές στάδιο έως ότου χειρουργηθείτε. Το στάδιο και ο βαθμός βοηθούν τον γιατρό σας να αποφασίσει ποια θεραπεία χρειάζεστε.

Καρκίνος ωοθηκών Στάδιο 1

Ο καρκίνος των ωοθηκών σταδίου 1 σημαίνει ότι ο καρκίνος βρίσκεται μόνο στις ωοθήκες. Η χειρουργική επέμβαση είναι η κύρια θεραπεία. Μερικές γυναίκες χρειάζονται χημειοθεραπεία.

Καρκίνος ωοθηκών Στάδιο 2

Ο καρκίνος των ωοθηκών σταδίου 2 σημαίνει ότι ο καρκίνος έχει αναπτυχθεί έξω από τις ωοθήκες και αναπτύσσεται εντός της λεκάνης. Η θεραπεία είναι χειρουργική και χημειοθεραπεία.

Καρκίνος ωοθηκών Στάδιο 3

Ο καρκίνος των ωοθηκών σταδίου 3 έχει εξαπλωθεί έξω από τη λεκάνη στην κοιλιακή κοιλότητα ή στους λεμφαδένες. Η θεραπεία είναι χειρουργική και χημειοθεραπεία.

Καρκίνος ωοθηκών Στάδιο 4

Ο καρκίνος των ωοθηκών σταδίου 4 έχει εξαπλωθεί σε άλλα όργανα του σώματος σε κάποια απόσταση από τις ωοθήκες, όπως το ήπαρ ή οι πνεύμονες.