Διατήρηση γονιμότητας με διατήρηση της μήτρας σε γυναίκα με καρκίνο του τραχήλου από τον Μανόλη Καλαμπόκα

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας  είναι πιθανόν να εμφανισθεί και σε γυναίκες νεαρής ηλικίας που επιθυμούν να διατηρήσουν την γονιμότητά τους και να κυοφορήσουν στο μέλλον.

Στις περιπτώσεις αυτές η διατήρηση της γονιμότητας γίνεται μέσω της ριζικής τραχηλεκτομής (ριζική αφαίρεση του τραχήλου – παραμητρίων με αναστόμωση της μήτρας και του κόλπου). Με αυτό το τρόποι είναι εφικτό να διατηρηθεί η γονιμότητα και να  επιτευχθεί μια  εγκυμοσύνη και η  γέννηση υγιών μωρών στο μέλλον.

Τα χειρουργεία πραγματοποιούνται λόγω της εξειδίκευσης και ειδικής εκπαίδευσης του Μανόλη Καλαμπόκα από το RCOG (Αγγλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων)!

 

  1. Ριζική Αφαίρεση τραχήλου μήτρας

 

2. Διατήρηση του σώματος της μήτρας

 

3. Αναστόμωση της μήτρας με τον κόλπο

 

4. Τελικό αποτέλεσμα

  • Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας καρκίνος που εντοπίζεται οπουδήποτε στον τράχηλο.
  • Ο τράχηλος είναι το άνοιγμα μεταξύ του κόλπου και της μήτρας.
  • Είναι μέρος του αναπαραγωγικού συστήματος και μερικές φορές ονομάζεται λαιμός της μήτρας.
  • Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από μόλυνση από ορισμένους τύπους ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) .
  • Συχνά μπορεί να προληφθεί παρακολουθώντας τον προληπτικό έλεγχο του τραχήλου της μήτρας , ο οποίος στοχεύει στην εύρεση και θεραπεία αλλαγών στα κύτταρα προτού μετατραπούν σε καρκίνο.
  • Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας συνήθως αναπτύσσεται πολύ αργά. Το πόσο σοβαρό είναι εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι, αν έχει εξαπλωθεί και από τη γενική σας υγεία.