pin up

Στην αρχή της εγκυμοσύνης, είναι εύκολο να αγχωθείτε για οποιοδήποτε σύμπτωμα που μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα. Ειδικά αιμορραγία. Όταν μια γυναίκα προσπαθεί να μείνει έγκυος ή γνωρίζει ότι βρίσκεται στα αρχικά στάδια, η θέα των κόκκινων λεκέδων στα εσώρουχά της μπορεί να προκαλέσει πανικό. Ευτυχώς, η κολπική αιμορραγία δεν υποδηλώνει απαραίτητα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Η ελαφριά αιμορραγία που μπορεί να εμφανιστεί νωρίς, συχνά σημαίνει ότι τα πράγματα προχωρούν ακριβώς όπως θα έπρεπε. Θα αναλύσουμε την Αιμορραγία Εμφύτευσης.

Αιμορραγία εναντίον κηλίδων – Αιμορραγία Εμφύτευσης

Οι γυναίκες γενικά αναφέρονται σε οποιοδήποτε αίμα που προέρχεται από τον κόλπο ως αιμορραγία, αλλά οι ειδικοί της ιατρικής διακρίνουν μεταξύ κηλίδωσης και αιμορραγίας. Η κηλίδωση ορίζεται ως πολύ ελαφριά αιμορραγία. Μπορεί να βρείτε μία ή μερικές σταγόνες αίματος στα εσώρουχά σας. Η κηλίδωση είναι γενικά τόσο ήπια που το αίμα δεν θα κάλυπτε ούτε ένα λεπτό σημείο. Με την αιμορραγία, η ροή του αίματος είναι βαρύτερη. Αλλά το πόσο πιο βαρύ εξαρτάται από την περίσταση. Η αιμορραγία είναι συχνή στην πρώιμη εγκυμοσύνη. Δεν είναι ασυνήθιστη στην αρχή της εγκυμοσύνης. Στο πρώτο τρίμηνο, οι κηλίδες ή η αιμορραγία εμφανίζονται στο 15 έως 25 τοις εκατό των κυήσεων. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν υποδηλώνει πρόβλημα.

Η αιμορραγία μπορεί να σημαίνει ότι το έμβρυο προσκολλάται

Ένας κοινός λόγος για την εμφάνιση αίματος πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη είναι αυτό που είναι γνωστό ως αιμορραγία εμφύτευσης. Αυτή η μικρή ποσότητα αιμορραγίας ή κηλίδων μπορεί να εμφανιστεί μία ή δύο εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου, περίπου τη στιγμή που μια γυναίκα θα μπορούσε διαφορετικά να περιμένει την περίοδό της. Η εμφύτευση αφορά όταν το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στην επένδυση της μήτρας. Η αιμορραγία κατά την εμφύτευση είναι γενικά πιο ανοιχτόχρωμη από το τυπικό αίμα της εμμήνου ρύσεως. Αυτή η μικρή ποσότητα αιμορραγίας από την εμφύτευση σταματά από μόνη της και δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος.

Δεν βιώνει κάθε έγκυος αιμορραγία κατά την εμφύτευση. Ένα ποσοστό γυναικών, μπορεί να έχουν τόσο ελαφριά κηλίδες που να μην το παρατηρούν καν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες μπερδεύουν την αιμορραγία από την εμφύτευση ως την αρχή της περιόδου τους. Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει εάν μια γυναίκα έχει γενικά μια ελαφριά περίοδο. Όταν μια γυναίκα πιστεύει ότι είχε περίοδο ενώ δεν είχε, μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα στον καθορισμό της ημερομηνίας γέννησης ενός μωρού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα υπερηχογράφημα εμβρύου που γίνεται κατά το πρώτο τρίμηνο είναι ο καλύτερος τρόπος για την ακριβή ημερομηνία μιας εγκυμοσύνης.

Γιατί εμφανίζεται η αιμορραγία εμφύτευσης

Η αιμορραγία εμφύτευσης σηματοδοτεί τη στιγμή που το έμβρυο εμφυτεύεται στην επένδυση της μήτρας, όπου θα στεγάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμη και πριν συμβεί η εμφύτευση, η μήτρα ήταν απασχολημένη στην προετοιμασία, χάρη στη «διασταυρούμενη συζήτηση» μεταξύ του οργάνου και του εμβρύου που κατευθύνεται προς αυτό. Η διαδικασία εμφύτευσης είναι μια περίπλοκη διαδικασία, επηρεασμένη από μια ποικιλία ορμονών και χημικών ουσιών, όπως κυτοκίνες, αυξητικούς παράγοντες, ένζυμα, προσταγλανδίνες και «μόρια προσκόλλησης», μεταξύ άλλων. Η εμφύτευση μπορεί να συμβεί μόνο σε μια σύντομη χρονική περίοδο, ένα διάστημα ημερών που οι επιστήμονες αποκαλούν «παράθυρο εμφύτευσης».

Η επιτυχής εμφύτευση ξεκινά πολλές άλλες διαδικασίες στο σώμα προκειμένου να συνεχιστεί η εγκυμοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω διαίρεσης των κυττάρων του εμβρύου και της δημιουργίας του πλακούντα που θα θρέψει το έμβρυο κατά την ανάπτυξή του.

Η αιμορραγία συμβαίνει και για άλλους αβλαβείς λόγους

Η αιμορραγία εμφύτευσης συμβαίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή της εγκυμοσύνης και για συγκεκριμένο λόγο. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν αυτός είναι ο λόγος για οποιοδήποτε αίμα βλέπετε, επειδή και άλλα πράγματα μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες ή αιμορραγία κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη. Οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών που συμβαίνουν φυσικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν μικρές ποσότητες αιμορραγίας ή κηλίδων στο πρώτο τρίμηνο. Κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη ο τράχηλος της μήτρας αναπτύσσει επιπλέον αιμοφόρα αγγεία. Που σημαίνει ότι μπορεί να αιμορραγεί πιο εύκολα ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής επαφής, ή της πυελικής εξέτασης ενός ιατρού.

Θα μπορούσε να είναι η περίοδός σας

Ο χρόνος της αιμορραγίας από την εμφύτευση, μία έως δύο εβδομάδες μετά τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου, συμπίπτει με την κανονική έναρξη μιας περιόδου σε μια γυναίκα που δεν είναι έγκυος.

Η αιμορραγία μπορεί να είναι η περίοδός σας και να δείχνει ότι δεν μείνατε έγκυος αυτόν τον κύκλο. Φυσικά, εάν πρόκειται για αιμορραγία εμφύτευσης, σύντομα θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλα συμπτώματα όπως και θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Ορισμένες αιμορραγίες είναι προβληματικές

Η αιμορραγία στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να είναι σημάδι προβλημάτων. Οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία, όπως και μια έκτοπη εγκυμοσύνη που αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα. Και τα δύο απαιτούν ιατρική παρέμβαση. Μια μικρή ποσότητα πρώιμης αιμορραγίας θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι μια αποβολή εκκρεμεί.

Δεν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ της αιμορραγίας κατά την εμφύτευση και της έναρξης μιας αποβολής, καθώς η ελαφριά αιμορραγία μπορεί να εμφανίζεται το ίδιο. Εάν η αιμορραγία γίνει βαρύτερη, και ειδικά αν αρχίσετε να περνάτε θρόμβους, μπορεί να συμβεί αποβολή. Για αυτούς τους λόγους, εάν έχετε βαριά αιμορραγία ή έχετε ανησυχίες, είναι σημαντικό να καλέσετε αμέσως τον γιατρό.