Περιστατικό μαιευτικής υστερεκτομίας λόγω διεισδυτικού πλακούντα από τον Μανόλη Καλαμπόκα ! Μια υγιής μητέρα και ένα υγιές παιδάκι.

Η σωστή και πολύπλευρη εκπαίδευση εγγυάται την αντιμετώπιση με ασφάλεια για τη γυναίκα και το μωρό της ακόμα και των πιο δύσκολων περιστατικών!

 

 

 

 

 

Ο πλακούντας είναι ένα όργανο που αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Λειτουργεί για να παρέχει οξυγόνο και διατροφή στο μωρό και να απομακρύνει τα απόβλητα. Ο πλακούντας συνδέεται με το μωρό σας μέσω του ομφάλιου λώρου. Τυπικά, ο πλακούντας είναι προσκολλημένος στην κορυφή ή στο πλάι του εσωτερικού τοιχώματος της μήτρας.

Με τον προδρομικό πλακούντα, ο πλακούντας προσκολλάται χαμηλότερα στη μήτρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιο τμήμα του ιστού του πλακούντα να καλύπτει τον τράχηλο. Μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη διάρκεια ή μετά τον τοκετό.

Οι αλλαγές στη μήτρα και τον πλακούντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν στη διόρθωση του προβλήματος από μόνη της. Εάν δεν το κάνει, το μωρό γεννιέται με καισαρική τομή.