Λαπαροσκοπική χειρουργική αντιμετώπιση καρκίνου ενδομητρίου σε γυναίκα με BMI 45 από τον Μανόλη Καλαμπόκα με την πρωτοποριακή τεχνική αναγνώρισης «φρουρού λεμφαδένα» μέσω έγχυσης χρωστικής ICG, η οποία μειώνει τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν μετά τον πλήρη λεμφαδενικό καθαρισμό!

 

Η χειρουργική επέμβαση, όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του ενδομητρίου, είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένας χειρουργός αφαιρεί τον καρκίνο από το σώμα σας. Οι χειρουργοί είναι γιατροί με ειδική εκπαίδευση στη χειρουργική.

Οι χειρουργοί χρησιμοποιούν συχνά μικρά, λεπτά μαχαίρια, που ονομάζονται νυστέρια, και άλλα αιχμηρά εργαλεία για να κόψουν το σώμα σας κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Η χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του ενδομητρίου απαιτεί συχνά κοψίματα του δέρματος, των μυών και μερικές φορές των οστών. Μετά την επέμβαση, αυτές οι περικοπές μπορεί να είναι επώδυνες και να χρειαστούν λίγο χρόνο για να επουλωθούν.

Η αναισθησία σας εμποδίζει να αισθανθείτε πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Η αναισθησία αναφέρεται σε φάρμακα ή άλλες ουσίες που σας προκαλούν απώλεια συναισθήματος ή επίγνωσης. Υπάρχουν τρεις τύποι αναισθησίας:

  • Η τοπική αναισθησία προκαλεί απώλεια αίσθησης σε μια μικρή περιοχή του σώματος.
  • Η περιφερειακή αναισθησία προκαλεί απώλεια αίσθησης σε ένα μέρος του σώματος, όπως ένα χέρι ή ένα πόδι.
  • Η γενική αναισθησία προκαλεί απώλεια συναισθήματος και πλήρη απώλεια της επίγνωσης που μοιάζει με πολύ βαθύ ύπνο.