Ριζική υστερεκτομία και πυελικός λεμφαδενικός καθαρισμός για καρκίνο τραχήλου της μήτρας από τον Μανόλη Καλαμπόκα! 

  • Ο τράχηλος είναι το κατώτερο, στενό τμήμα της μήτρας (μήτρας) που ανοίγει στον κόλπο.
  • Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από τον HPV, μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια .
  • Μια λοίμωξη από τον HPV μπορεί να προκαλέσει αλλαγή και ανάπτυξη των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας, μια κατάσταση γνωστή ως δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, η οποία είναι προκαρκινική.
  • Από όλους τους γυναικολογικούς καρκίνους, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο μόνος με προληπτικό τεστ, το τεστ Παπανικολάου.
  • Όταν εντοπιστεί έγκαιρα, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι εξαιρετικά θεραπεύσιμος.

Ιατρική αναπαράσταση του τραχήλου της μήτρας

Η έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων του τραχήλου της μήτρας είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Οι τακτικές πυελικές εξετάσεις και τα τεστ Παπανικολάου μπορούν να ανιχνεύσουν κυτταρικές ανωμαλίες που μπορούν να αντιμετωπιστούν πριν γίνουν καρκινικές. Οι γυναίκες που είναι 21 ετών και άνω θα πρέπει να κάνουν τακτικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης της πυελικής εξέτασης και του τεστ Παπανικολάου .

Εάν διαπιστωθεί λοίμωξη κατά τη διάρκεια ενός τεστ Παπανικολάου, οι γιατροί μπορούν να θεραπεύσουν τη λοίμωξη και να κάνουν ένα άλλο τεστ Παπανικολάου αργότερα. Εάν μια πυελική εξέταση ή το τεστ Παπανικολάου υποδηλώνει κάτι άλλο εκτός από λοίμωξη, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει επαναληπτικό τεστ Παπανικολάου και άλλες εξετάσεις για να προσδιορίσει το ακριβές πρόβλημα.

Μήτρα με καρκίνο τραχήλου

Μήτρα με καρκίνο τραχήλου

Διαβάστε περισσότερα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας