Στην πράξη …Για πρώτη φορά στην Ελλάδα…

Το “Minimally Invasive Gynecologic Surgery Masterclass” είναι το πρώτο στην Ελλάδα πρακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γυναικολογικής χειρουργικής σε πτωματικά πρότυπα, που σχεδιάστηκε από την Β’ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου και το ΝoDE Institute, σε συνεργασία με την Medtronic.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μια αναλυτική βήμα-προς-βήμα προσέγγιση στην τυπική λαπαροσκοπική υστερεκτομή.
Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι γυναικολόγοι με το πλευρικό τοίχωμα της πυέλου, προκειμένου να περιηγηθούν στους οπισθοπεριτοναϊκούς χώρους και να αναγνωρίσουν όλες τις ανατομικές δομές που είναι απαραίτητες για περιπεπλεγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν γνώση για τον τρόπο αναγνώρισης και παρασκευής του ουρητήρα, πώς για να εντοπίσουν την έκφυση της μητριαίας αρτηρίας, πώς να αναγνωρίσουν και να παρασκευάσουν τους ανάγγειους χώρους της πυέλου, πώς να αναγνωρίσουν το θυρεοειδές νεύρο και πώς να αποφύγουν τις πιο συχνές επιπλοκές που σχετίζονται με την λαπαροσκοπική υστερεκτομή. Θα παρουσιαστούν τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε ογκολογικές επεμβάσεις, ενώ οι χειρούργοι θα εκπαιδευτούν να λειτουργούν με ασφάλεια στις δομές του πλάγιου πυελικού τοιχώματος.

σεμηνάριο γυναικολογικής χειρουργικής