83005CAB-A594-4B21-9B71-4D63B111E29B

Οι λεμφαδένες αποτελούν μέρος του λεμφικού συστήματος . Το λεμφικό σύστημα βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και αποτελείται από λεμφαγγεία, λεμφικό υγρό, λεμφαδένες, μυελό των οστών και τα λεμφικά όργανα (θύμος, αδενοειδές, αμυγδαλές και σπλήνας).

Τα λεμφαγγεία είναι πολύ λεπτοί σωλήνες παρόμοιοι με τα αιμοφόρα αγγεία. Συλλέγουν και μετακινούν το λεμφικό υγρό μακριά από τους ιστούς στους λεμφαδένες. Οι λεμφαδένες είναι μικρά όργανα λεμφικού ιστού σε σχήμα φασολιού. Το λεμφικό υγρό μπορεί να μεταφέρει καρκινικά κύτταρα από όπου ξεκίνησε ο καρκίνος στους λεμφαδένες.

Το λεμφικό υγρό από τους ιστούς στη βουβωνική χώρα παροχετεύεται στους λεμφαδένες στη βουβωνική χώρα. Το λεμφικό υγρό μπορεί να μεταφέρει καρκινικά κύτταρα από καρκίνους στη βουβωνική χώρα στους βουβωνικούς λεμφαδένες. Το λεμφικό υγρό από αυτούς τους λεμφαδένες παροχετεύεται σε μια άλλη ομάδα λεμφαδένων εντός της κοιλιάς που ονομάζονται λεμφαδένες της πυέλου. Αυτό σημαίνει ότι ο καρκίνος από τους βουβωνικούς λεμφαδένες μπορεί να εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της πυέλου.