Έκτοπος αριστερός πυελικός νεφρός

VIDEO_TS:title=1

Παρασκευή δεξιού πυελικού τοιχώματος: διπλή μητριαία αρτηρία, παρασκευή ουρητήρα και  πυελικών χώρων

VIDEO_TS:title=1 (1)

 

VIDEO_TS:title=1 (2)

 

VIDEO_TS:title=1 (3)

Παρασκευή αριστερού πυελικού τοιχώματος: μητριαία αρτηρία με ανατομικές παραλλαγές, παρασκευή ουρητήρα και  πυελικών χώρων

VIDEO_TS:title=1 (4)

En bloc Πυελικός λεμφαδενικός καθαρισμός

VIDEO_TS:title=4 (2)

VIDEO_TS:title=4 (1)

VIDEO_TS:title=4

Τι είναι ο καρκίνος του ενδομητρίου;

Ο καρκίνος μπορεί να επηρεάσει τη μήτρα, το κοίλο όργανο σε σχήμα αχλαδιού όπου μεγαλώνει το μωρό . Η μήτρα είναι επενδεδυμένη με έναν ειδικό ιστό που ονομάζεται ενδομήτριο. Όταν ο καρκίνος αναπτύσσεται σε αυτή την επένδυση, ονομάζεται καρκίνος του ενδομητρίου. Οι περισσότεροι καρκίνοι της μήτρας είναι καρκίνος του ενδομητρίου.

Γυναικείο Αναπαραγωγικό Σύστημα

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ο καρκίνος του ενδομητρίου μπορεί να εξαπλωθεί στην ουροδόχο κύστη ή το ορθό ή μπορεί να εξαπλωθεί στον κόλπο , τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες και τα πιο απομακρυσμένα όργανα. Ευτυχώς, ο καρκίνος του ενδομητρίου αναπτύσσεται αργά και, με τακτικές εξετάσεις, συνήθως εντοπίζεται πριν εξαπλωθεί πολύ μακριά.

Τι σημαίνει ο τύπος του καρκίνου του ενδομητρίου;

Εάν διαγνωστείτε με καρκίνο του ενδομητρίου, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει ότι είναι τύπου 1 ή τύπου 2.

Περίπου το 80% των καρκίνων του ενδομητρίου είναι τύπου 1. Αυτό το είδος συνήθως δεν σχηματίζεται, δεν αναπτύσσεται ή εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι προκαλείται από την υπερβολική ποσότητα οιστρογόνου της σεξουαλικής ορμόνης. Μερικές φορές αναπτύσσεται από μια κατάσταση που ονομάζεται άτυπη υπερπλασία, η οποία είναι όταν αναπτύσσονται πάρα πολλά κύτταρα στο ενδομήτριο.

Η πρόγνωση για άτομα με καρκίνο του ενδομητρίου τύπου 1 είναι συνήθως καλή. Η πρόγνωση είναι μια εκτίμηση του πώς θα εξελιχθεί η πορεία της νόσου για εσάς.

Έως και το 20% του καρκίνου του ενδομητρίου είναι τύπου 2. Αυτός ο τύπος είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί εκτός της μήτρας σας.

Οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι το προκαλεί η υπερβολική ποσότητα οιστρογόνων.

Η πρόγνωση (προοπτική) δεν είναι τόσο καλή σε σύγκριση με τον τύπο 1. Οι γιατροί συνήθως χρειάζεται να θεραπεύουν τον καρκίνο του ενδομητρίου τύπου 2 με πιο έντονες θεραπείες.