• Πολυκυστικές Ωοθήκες

    To σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα στις μέρες μας, ιδιαίτερα για τα νέα κορίτσια. Τόσο κοινό, που πολλές φορές, λόγω  άγνοιας και έλλειψης σωστής ιατρικής καθοδήγησης, πολλές γυναίκες καταλήγουν είτε στην υπερθεραπεία είτε στην υπόθεραπεία του προβλήματος τους. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το ζήτημα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών αποτελεί μια από τις πλέον πολυσύνθετες ενδοκρινολογικές οντότητες. Η κλινική του ετερογένεια απαιτεί και την εξατομικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση.  Άλλη γυναίκα θα προσέλθει στον ιατρό με κύριο σύμπτωμα τις διαταραχές της περιόδου (κυρίως την αραιομηνόρροια ή /και την αμηνόρροια- η γυναίκα δηλαδή είτε βλέπει αραιά είτε και καθόλου περιόδους), άλλη με έκδηλα τα συμπτώματα της ακμής, της παχυσαρκίας , της υπερτρίχωσης κλπ.

    Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών  μπορεί να έχει και απώτερες επιπλοκές για τη γυναίκα, με κύριες τις μεταβολικές εκδηλώσεις που δημιουργούν προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι πιθανές επιπτώσεις του συνδρόμου στη γυναικεία υπογονιμότητα, αφού η ανωοθυλακιορρηξία αποτελεί κύρια έκφανση του φαινομένου.

    Όλα αυτά δείχνουν ότι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αποτελεί συχνή νόσο με πιθανές προεκτάσεις και επιπλοκές για την υγεία  της γυναίκας. Η σωστή αντιμετώπισή του, από τον κατάλληλο γυναικολόγο με ειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία, όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα ζωής της γυναίκας  (που με τη σωστή θεραπεία θα έχει κανονικές τακτικές περιόδους, θα μειώσει το βάρος της, θα μειώσει την ακμή της κλπ.) αλλά αντιμετωπίζει και τις απώτερες επιπλοκές του συνδρόμου, κυρίως την υπογονιμότητα και τις μεταβολικές επιπλοκές του.

    Η εμπειρία μας στην ειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί εχέγγυο καλής εφαρμογής των σύγχρονων κλινικών πρωτοκόλλων και πρακτικών με γνώμονα την αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπιση του συνδρόμου, αποφεύγοντας την υπερθεραπεία του και στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας στη νέα γυναίκα.

Κλείστε Ραντεβού με τον Ιατρό σας