• Λοιμώξεις

    Είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις νέες γυναίκες, ειδικά σε χρονικές περιόδους όπως π.χ. μετά το καλοκαίρι, η ανάπτυξη λοιμώξεων του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας, δηλ. κολπίτιδας ή τραχηλίτιδας. Το περιβάλλον του κόλπου φυσιολογικά, περιλαμβάνει πλήθος μικροβίων τα οποία αποτελούν τη λεγόμενη «φυσιολογική χλωρίδα» του κόλπου. Τα μικρόβια αυτά βρίσκονται σε ισορροπία μεταξύ τους έτσι ώστε να εγκαθίσταται και να παραμένει η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας.

    Εντούτοις, διάφοροι παράγοντες μπορεί να επιδράσουν στη χλωρίδα του κόλπου και να διαταράξουν την ισορροπία αυτή: στρες, συνθετικά εσώρουχα, υγρασία (όπως π.χ. μετά τα μπάνια στη θάλασσα), χρήση αντιβιοτικών κλπ. Το αποτέλεσμα;

    Η πρόκληση της κολπίτιδας και/ή τραχηλίτιδας, της λοίμωξης δηλ. του κόλπου και του τραχήλου αντίστοιχα. Τα συνηθέστερα μικρόβια που ενέχονται στην ανάπτυξη των λοιμώξεων αυτών είναι τα χλαμύδια, το μυκόπλασμα, το ουρεάπλασμα, η τριχομονάδα, ο έρπητας των γεννητικών οργάνων, ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων κ.ά.

    Στο ιατρείο μας έχουμε ειδικές μεθόδους διάγνωσης των λοιμώξεων αυτών, πρωτοποριακές για τα Ελληνικά δεδομένα: η μοριακή διάγνωση με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας PCR για τα χλαμύδια, τα μυκοπλάσματα και τα ουρεαπλάσματα εγγυάται τη σωστή θεραπεία και εκρίζωση των μικροβίων αυτών που μπορεί, σε βάθος χρόνου κι αν δεν αντιμετωπισθούν κατάλληλα, να οδηγήσουν ακόμα και σε προβλήματα γονιμότητας στη νέα γυναίκα. Ειδικά για τις λοιμώξεις του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος το τρίπτυχο έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση, ορθολογική θεραπεία και βέλτιστη  κλινική κατάσταση  εικόνα της γυναίκας είναι αδήριτη ανάγκη για τη βέλτιστη ποιότητα ζωής της Ελληνίδας γυναίκας.

Κλείστε Ραντεβού με τον Ιατρό σας