Snapshot - 1

Ινομύωμα μήτρας 6 εκατοστών. Λαπαροσκοπική εκπυρήνιση ινομυώματος

Snapshot - 2

Snapshot - 3

Συρραφή μήτρας και τελικό αποτέλεσμα

Snapshot - 4

Τι είναι τα ινομυώματα της μήτρας;

Τα ινομυώματα της μήτρας (ονομάζονται επίσης λειομυώματα) είναι αναπτύξεις που αποτελούνται από μυ και συνδετικό ιστό από το τοίχωμα της μήτρας. Αυτές οι αναπτύξεις συνήθως δεν είναι καρκινικές (καλοήθεις). Η μήτρα σας είναι ένα ανάποδα όργανο σε σχήμα αχλαδιού στη λεκάνη σας. Το κανονικό μέγεθος της μήτρας σας είναι παρόμοιο με ένα λεμόνι. Ονομάζεται επίσης μήτρα και είναι το μέρος όπου μεγαλώνει και αναπτύσσεται ένα μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα ινομυώματα μπορούν να αναπτυχθούν ως ένα μόνο οζίδιο (μία ανάπτυξη) ή σε ένα σύμπλεγμα. Οι συστάδες των ινομυωμάτων μπορεί να κυμαίνονται σε μέγεθος από 1 mm έως περισσότερο από 20 cm (8 ίντσες) σε διάμετρο ή ακόμα και μεγαλύτερες. Για σύγκριση, μπορούν να γίνουν τόσο μεγάλα όσο το μέγεθος ενός καρπουζιού. Αυτές οι αναπτύξεις μπορούν να αναπτυχθούν εντός του τοιχώματος της μήτρας, μέσα στην κύρια κοιλότητα του οργάνου ή ακόμα και στην εξωτερική επιφάνεια. Τα ινομυώματα μπορεί να ποικίλλουν σε μέγεθος, αριθμό και θέση εντός και πάνω στη μήτρα σας.

Μπορεί να εμφανίσετε μια ποικιλία συμπτωμάτων με τα ινομυώματα της μήτρας και αυτά μπορεί να μην είναι τα ίδια συμπτώματα που θα εμφανίσει μια άλλη γυναίκα με ινομυώματα. Λόγω του πόσο μοναδικά μπορεί να είναι τα ινομυώματα, το σχέδιο θεραπείας σας θα εξαρτηθεί από την ατομική σας περίπτωση.

Περισσότερα σε αυτή την ιστοσελίδα:

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Πολυκυστικές ωοθήκες

Ενδομήτριος καρκίνος